Ράφια καυσόξυλων

Μεγάλωσα στη Νέα Αγγλία, οπότε ξέρω ότι το να κουλουριάζεσαι δίπλα σε μια ζεστή, ζεστή φωτιά είναι η καλύτερη περίοδος κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες. Εάν είστε ένας από τους τυχερούς ιδιοκτήτες σπιτιού που έχουν τζάκι ή ξυλόσομπα μέσα στο σπίτι σας, τότε μπορείτε να καταλάβετε από πού έρχομαι.

Όποιος ζει στο βόρειο τμήμα της χώρας αντιμετωπίζει παγωμένο κρύο και μέρες με χιόνι. Και, είτε ζείτε σε σπίτι, σε ξύλινη καλύβα ή σε ρουστίκ καυσόξυλα ορεινό πανδοχείο, η επιλογή να ανάψετε το τζάκι είναι στην καλύτερη περίπτωση πολυτέλεια. Το πιο δύσκολο μέρος για να έχεις τζάκι ή ξυλόσομπα είναι να μαζεύεις τα καυσόξυλα. Και, με ένα φορτίο καυσόξυλων για να φροντίσετε, πρέπει να έχετε και μια σχάρα καυσόξυλων.

Οι σχάρες καυσόξυλων χρησιμοποιούνται για δύο βασικούς λόγους. για να κρατήσει τα καυσόξυλα μακριά από το έδαφος και να παρέχει εύκολη πρόσβαση σε αυτό. Κανείς δεν θέλει να μαζέψει ένα κομμάτι καυσόξυλου εμποτισμένο με χιόνι, ούτε θέλει να αντιμετωπίζει τον κακό καιρό κάθε φορά που χρειάζεται μερικά κούτσουρα. Η απάντηση στην επίλυση αυτών των δύο διλημμάτων είναι να χρησιμοποιήσετε μια σχάρα καυσόξυλων.

Δεν έχει σημασία αν κόβετε τα δικά σας καυσόξυλα ή τα παραδίδετε στο σπίτι σας. έχετε ακόμα ένα σωρό από αυτό που κάθεται έξω στην αυλή. Μπορεί να αποφασίσετε να επανατοποθετήσετε τα καυσόξυλα στη βεράντα, αλλά αυτό δεν τα κρατά απαραίτητα στεγνά. Εκτός από το να πρέπει να στοιβάζετε τα καυσόξυλα, πρέπει επίσης να έχετε πρόσβαση σε αυτά για να ανάψετε το τζάκι. Δεν κορυφώνει την περιέργειά σας η σκέψη να έχετε μια σχάρα καυσόξυλων ειδικά κατασκευασμένη για καυσόξυλα;

Οι σχάρες για καυσόξυλα μπορούν να είναι όσο απλές ή κομψές θέλετε. Μπορούν να κατασκευαστούν από μερικά κομμάτια ξύλου καρφωμένα μεταξύ τους ή από χαλύβδινο σωλήνα. Η ιδέα της χρήσης μιας σχάρας καυσόξυλων είναι να προστατεύει το ξύλο από τα στοιχεία και να το κάνει εύκολα εφικτό. Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του ραφιού εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς και το γούστο σας. Οι σχάρες καυσόξυλων είναι τόσο μικρές ή τόσο μεγάλες όσο τις χρειάζεστε και μερικές από αυτές μπορούν ακόμη και να καλυφθούν για να παρέχουν επιπλέον προστασία από σκληρά στοιχεία.

Όταν σκέφτεστε μια σχάρα για καυσόξυλα για το εσωτερικό του σπιτιού σας, θα έχετε την επιλογή ενός απλού και απλού σχεδίου ή ενός σχεδίου που είναι εξαιρετικά διακοσμητικό. Ορισμένες σχάρες για καυσόξυλα μπορούν ακόμη και να θεωρηθούν ως ένα κομμάτι κομψά κατασκευασμένο έπιπλο. Εάν χρειάζεστε μια σχάρα καυσόξυλων για το εξωτερικό του σπιτιού σας, τότε θα πρέπει πραγματικά να επιλέξετε μια από χαλύβδινη σωλήνωση. Το υλικό της σωλήνωσης είναι ελαφρύ αλλά πολύ στιβαρό και είναι γενικά επικαλυμμένο με σκόνη για μακροζωία.

Η χρήση μιας σχάρας καυσόξυλων είναι μια εξαιρετική λύση για την προστασία των καυσόξυλων σας και είναι επίσης ένας τρόπος αποθήκευσης καυσόξυλων κοντά στο τζάκι για εύκολη πρόσβαση. Ακολουθήστε τις συμβουλές μου και αγοράστε μερικά διαφορετικά μεγέθη και στυλ ράφια καυσόξυλων. Πάρτε ένα για το σπίτι σας, ένα για την αυλή σας και ίσως ακόμη και ένα μικρό για να πάρετε μαζί σας το κάμπινγκ. Θα δείτε ότι η χρήση μιας σχάρας καυσόξυλων είναι μια μεταμφίεση!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *